Google Rank Brain – Tar det tradisjonelle websøket til maskiner for kunstig intelligens

I 2015 avslørte Bloomberg Googles plan om å flytte sitt websøk til kunstige intelligensmaskiner med Rank Brain. Siden den gang har maskinlæring-AI-systemet blitt en viktig del av SEO-verdenen. Du kan si at maskinen er flinkere til å håndtere ikke-søkte søk, spesielt når den ikke er sikker på betydningen av spørringen. Opprinnelig eksisterte Rank Brain bare i 15% Google -forespørsler. Imidlertid har AI -systemet med tiden utvidet seg betydelig til å påvirke et flertall av Googles søkeresultater.

Hvordan det fungerer?

Rang Brain bruker AI til å konvertere tekstlige søk til matematiske enheter, betegnet som ordvektorer. Datamaskinen kan enkelt forstå disse vektorene eller distribuerte representasjonene ved hjelp av deres unike koordinatadresser. Sagt i enkle ord, hvis AI -maskinen kommer over et ukjent ord eller uttrykk, gjør det gjetninger for å finne ut andre ord eller uttrykk som har lignende betydning, og henter det raffinerte resultatet deretter.

Kommer dypere inn i Rank Brain

AI -maskinen prøver sitt beste for å forstå hensikten med spørring, som ellers ikke har noen mening. La oss for eksempel vurdere spørringen “FIFA city”. Det kan være flere hensikter bak dette søket.

  1. Søkeren vil kanskje spørre om en FIFA -turnering, som er i ferd med å skje eller fant sted nylig.

  2. Personen befinner seg for tiden på et hotell i nærheten av FIFA -spillestedet og ser ut til å nå stadion for å delta på åpningsseremonien.

  3. Søkeren kan være interessert i å vite om vinnerne av alle FIFA -turneringene til dags dato, eller vil bare vite om den forsvarende mesteren.

  4. Det kan være lurt å søke etter opprinnelsesbyen til den beste FIFA -spilleren den siste sesongen.

  5. Søkeren kan også være villig til å se etter de mest lovende spillerne i den pågående / kommende sesongen av FIFA.

Siden FIFA 2018 er i ferd med å starte nylig, vil det sannsynligvis derfor være en forenklet algoritme som viser turneringsstedet som søkeresultat, uavhengig av hovedhensikten bak spørringen. Med Rank Brain -algoritmen på jobb kan historien imidlertid være annerledes. For eksempel, hvis søkeren for tiden befinner seg i arenaen for FIFA -åpningsseremonien, kan Google ende opp med å gi veibeskrivelse til det aktuelle stadion. Derfor kan signaler som gjeldende plassering av søkeren, friskhet av webinnholdet, og så videre, være betydningsfulle for Rank Brain når de skal tolke de mest tilfredsstillende resultatene.

Optimalisering for Rank Brain

Det er enkelt å optimalisere nettstedet ditt for Rank Brain; det du trenger er å følge Googles råd, “Prøv å skrive innhold som høres menneskelig ut”. Ja, bare skriv det på et enkelt og naturlig språk. Hvis du begynner å skrive som maskiner, ville nettstedet ditt bare forvirre denne algoritmen, uten å få noen optimaliseringsfordeler. Det er på høy tid å oppgradere virksomheten din og inkludere eksklusiv teknologi for å skaffe potensielle kunder. Rang Brain er blant de beste innovasjonene i denne forbindelse for å tilfredsstille din sak; alt du trenger er å glede deg over å søke med denne kunstige intelligensoppfinnelsen!

Leave a Comment