Hvordan kunstig intelligens revolusjonerer e-handelsindustrien

Ved hjelp av AI, dvs. Artifical Intelligence, kan e-handelsindustrien forbedre kundeopplevelsen med personalisering, målrette potensielle kunder for å øke salget og anbefale dem produkter basert på deres kjøps- og surfeadferd.

I følge en artikkel publisert av Business Insider, vil tidlig 85% av alle kundeinteraksjoner bli administrert uten menneskelig støtte innen 2020. Med tanke på denne utviklingen har mange e-handelsbedrifter begynt å bruke forskjellige former for kunstig intelligens-teknologi for å forstå deres kundene bedre, tilby dem den beste brukeropplevelsen og generere mer salg og inntekter.

I denne artikkelen vil vi diskutere hvordan kunstig intelligens revolusjonerer e-handelsindustrien:

1. En kundesentrert tilnærming

Ofte hender det at kundene etter å ha surfe på e-handelsnettstedet en stund forlater søket og forlater nettstedet. Dette skjer vanligvis når kundene ikke finner nok relevante produktresultater. I slike scenarier kan AI hjelpe en virksomhet med en intelligent løsning.

Ved å begrense, konseptualisere og til slutt forbedre søkeresultatene for online-shoppere, kan AI hjelpe e-handelsvirksomheten med å bekjempe problemet. Ved å bruke maskinlæring kan et underfelt til AI, nettsteder og apper inneholde visuelle søkeelementer som ser verden som kundene gjør. Det kan hjelpe virksomheten med å designe og utvikle en kundesentrert opplevelse ved å bruke avanserte teknologi for bilde- og videogjenkjenning.

På denne måten kan e-handelsvirksomheter sørge for gode kundeoppbevaringsrater.

2. Chatbot -opplevelser

Har du noen gang opplevd kundeservicetjenestene til en bedrift? Hvordan føler du deg når samtalen er på vent og du må vente i utallige minutter før du kobler deg til den menneskelige agenten? Irriterte, ikke sant? Du kan da prøve å nå virksomheten via ubegrensede e -poster i håp om en tilbakekall, som vanligvis tar minst 48 timer. Slike niggles resulterer i dårlig brukeropplevelse. På grunn av dette får Human Powered Live Chat og Artificial chatbots fart på å fremme klienttjenesten.

chatbots er et dataprogram som er opprettet for å gjennomføre samtaler gjennom lyd- eller tekstmetoder for å automatisere kommunikasjon og skape personlige kundeopplevelser.

Ved hjelp av chatbots kan virksomhetene gi kundene bokstavelig talt 24×7 kundeservice sammen med personlige anbefalinger.

3. Identifiser målgruppen

AI gjør også leadgenereringsevnen til e-handelsbedrifter lett. AI -løsninger for markedsføring, salg og CRM kan hjelpe virksomheten med prediktiv markedsføring. AI hjelper markedsførerne med å møte kundens krav ved å tilby tjenester og løsninger i sanntid over spørsmålene. Med AI får en virksomhet også prognosemuligheter ved å beregne sannsynligheten for kundekjøp.

4. konversasjonsplattformer

AI tilbyr samtaleplattformer som Amazon Echo eller Google Home som lar kjøpere utføre en oppgave. Ved hjelp av kunstig intelligens -teknologier som Natural Language Understanding, kan kundene snakke med en robotmaskin for å få svar på spørsmål om varer.

5. Virtual Mirrors -opplevelsen

Det er en konstruert enhet som bor i programvare som kobles til forbindelsen for å kommunisere med et menneske menneskelig. Ved hjelp av kunstig intelligens kan kjøpere praktisk talt “prøve på” klær for å ha en ide om hvordan klærne ville se ut i forskjellige farger. For eksempel tilbyr Lenskart speil i sanntid for kundene å prøve forskjellige spesifikasjoner på skjermen, noe som gir dem en ide om hvordan de vil se ut som spesifikasjonene i ekte.

Derfor gir kunstig intelligens en fordel for e-handelsbedrifter for å forbedre brukeropplevelsen med virtuelle speil.

6. Gjenkjenning av gest

Kunstig intelligens forbedrer handleopplevelsen ved å oversette spesifikke bevegelser til kommandoer slik at forbrukerne kan finne det eksakte produktet de leter etter.

7. Forbedrede anbefalinger for kjøpere

Ved hjelp av kunstig intelligens -løsninger samler og skanner merkevarer effektivt enorme mengder resultater for å forutsi kundeadferd og gi relevante og nyttige anbefalinger til alle kjøpere. På denne måten spiller kunstig intelligens en avgjørende rolle for å tilby en “personlig handleopplevelse” for kundene.

8. Kvalitets produktbeskrivelser

Det kan være tidkrevende og kostbart å utarbeide riktige og SEO-vennlige beskrivelser for alle elementene. Kunstig intelligens hjelper til med å bekjempe en slik tidkrevende aktivitet ved å granske hovedfunksjonene for å designe modifiserte produktbeskrivelser og lage kvalitetsproduktbeskrivelser uten menneskelig intelligens.

KONKLUSJON

Kunstig intelligens og maskinlæring gir kundene ekstraordinære brukeropplevelser. I dag blomstrer e-handelsvirksomheten, og flere og flere kunder tilpasser seg denne trenden med netthandel. I et slikt gyldent scenario spiller kunstig intelligens en veldig viktig rolle i å oppfatte kundenes kjøpsatferd for å skape personlige opplevelser. Ta kontakt med de beste hvis du har en e-handelsvirksomhet E-handel Web Design Company Delhi leverandør til en konkurransedyktig pris. For å konkurrere med e-handelsgiganter som Amazon, bør bedrifter ta i bruk AI og innprente kunstig intelligens i forretningsprosessene så snart som mulig.

Leave a Comment