Kunstig intelligens og netthandel: applikasjoner og muligheter

Med fremveksten av nettbutikker har også konkurransen blant dem økt. Med sine mange tilbud og produktrabatter konkurrerer forhandlere om å ha kanten over konkurrentene. AI kan være det nye våpenet for nettbutikker.

Applikasjoner av AI i kundeopplevelse i netthandel

Personalisering gir kundespesifikk tilpasning av sin reise på et nettbutikknettsted basert på brukerens informasjon samlet inn og lagret av nettstedet, for eksempel brukerplassering, nettleserhistorikk, enhet og operativsystem, og tiden brukeren bruker på hver side. Jo mer en bruker samhandler med nettstedet, desto mer relevant blir den personlige opplevelsen. Den gir rettidige meldinger og varsler som kan være av brukerens interesse. Med kunnskap om brukernes data og hvordan de skal brukes, kan forhandlere på nettet endre nettstedets grensesnitt, sende varsler om de mest etterspurte produktene eller de som brukerne så på, men ikke kjøpte, og tilby tidsbegrensninger for de mest ønskelige produktene.

AI-drevne personlige assistenter på nettbutikker gir svar på kundenes enkle spørsmål, gir kunden beskjed om statusen til en ordre, eller finner et produkt fra beholdningen som samsvarer med kundens produktbeskrivelse. Chatbots reduserer tiden for svar ettersom de gir umiddelbare svar og tar mindre tid enn menneskelige korrespondenter, noe som øker brukernes oppbevaring gjennom påminnelser og varsler og salgsmuligheter gjennom den personlige tilnærmingen.

Bildegjenkjenning er en massiv hit blant brukere av nettbutikker, ettersom det hjelper til med å redusere kundens reise og gå til kassen da kundene finner akkurat det de vil ha. Tilkoblede hjemmeprogrammer har endret måten kjøp gjøres på. Stemmeassistenter som Alexa, drevet av AI, kan utføre innkjøpsoppgaver som å legge til eller fjerne varer, sjekke varene i handlekurven, sjekke ut, bestille en tidligere ordre, gjennomgå forsendelsesstatus og kontrollere tilgjengeligheten til et produkt.

AI -innholdsgenereringsverktøy hjelper til med å lage produktbeskrivelser for brukerne å gjøre sine valg. AI kan takle falske anmeldelser på nettbutikker siden falske anmeldelser noen ganger avskrekker brukere fra å kjøpe et produkt.

Anvendelse av AI i beholdningstjenester

AI-drevne teknologier kan gi nøyaktig informasjon som kan brukes i salgsprognoser, noe som er en kritisk avbruddsmulighet. Å ha evnen eller teknologien til å nøyaktig forutsi aksjen som selges innen en bestemt dato og bruke tidligere informasjon om produktets salg, hjelper effektivt med å administrere beholdningen og spare høye kostnader. Å ha slik planlegging er avgjørende, spesielt hvis varen er forgjengelig som grønnsaker og transportbilletter som vil være verdiløse hvis de ikke selges innen en bestemt periode. AI kan hjelpe salgsavdelingen med å ta avgjørelser om salg ved å gi informasjon om parametere som det mest populære og minst populære elementet i en bestemt periode, produkter som kan markedsføres på en bestemt dag med suksess, sports- og kulturarrangementers innvirkning på salget , og salgssannsynligheten for å få en forståelse av en kortsiktig omsetning.

Leave a Comment